Case Hordijk

De bouw van een droomhuis in Rotterdam

Iedereen heeft wensen op het gebied van wonen. Waar de een tevreden is met een appartement in het centrum van de stad, wil de ander het liefst zo landelijk mogelijk wonen. In deze case doorlopen we het verhaal van de familie Mouwen. Zij laten een prachtig huis bouwen in Rotterdam-Zuid. Een verhaal dat leest als een modern sprookje.

Begin dit jaar begon de familie Mouwen met de zoektocht naar een woning in de havenstad. In eerste instantie vanwege praktische redenen. Mariska Nouwen heeft onlangs de eerste democratische school (Vivere) in Rotterdam geopend en wilde dichter bij haar werk wonen. Ook voor de kleine kinderen die het stel rijk is, is dit wenselijk. Het echtpaar droomt van een kavel waarop ze een huis naar eigen ontwerp, mét grote moestuin om biologisch groenten te kunnen verbouwen. Dit blijkt nog  geen gemakkelijke opgave. De grond in de stad is niet goedkoop en het aanbod is beperkt. Na een periode van bezichtigingen en teleurstellingen, komt er een kavel voorbij dat al een tijdje te koop staat. Het kavel aan de Hordijk in Rotterdam-Zuid blijkt inmiddels flink in prijs gezakt, wat een geluk! Aangezien de aankoop van een stuk grond en de bouw van een huis flink in de cijfers kan lopen, is het gezin direct geïnteresseerd in dit goed betaalbare stuk grond. Al snel blijkt er een addertje onder het gras te zitten: het perceel is belast met een flinke bodemverontreiniging. Ondanks deze domper starten de familie toch met de onderhandelingen. Uiteraard onder voorbehoud van een aantal zaken, zoals de inventarisering van de bodemverontreiniging. Maar waar begin je en hoe pak je zo’n project aan?

Via het netwerk van een familielid, komt het gezin in contact met Stepforward. Een schot in de roos, hier vinden zij de kennis waar ze zo naar op zoek zijn! In samenwerking met advies- en ingenieursbureau RPS is de verontreiniging geïnventariseerd middels een bodemonderzoek en wordt een bouwkundige inspectie uitgevoerd. Daarnaast kijkt partner RPS naar aanwezige asbest op het terrein en wordt de verificatie opgemaakt voor de sanering. Met deze informatie gaan de gesprekken met de makelaar en verkoper van start.

De onderhandelingen zijn inmiddels rond en het perceel aangekocht. Binnenkort vangt de sanering aan. Een spannende tijd, waarin veel disciplines betrokken zijn en behoefte is aan regie.

Wanneer je Mariska Mouwen vraagt naar haar ervaring met RPS en Stepforward antwoordt zij zeer positief:  “Je ervaart direct dat er verstand van zaken is op het gebied van de aan- en verkoop van verontreinigd vastgoed. Er wordt ook heel snel gereageerd op mailtjes en telefoontjes. Dat geeft mij het gevoel dat ik, ondanks de drukte,  top of mind ben. Daarnaast heb ik het vertrouwen dat zaken op de juiste wijze opgepakt worden. We zijn blij in Stepforward en RPS gedegen partners te hebben gevonden binnen dit voor ons heel spannende project; de bouw van ons droomhuis!”

010 - 269 60 64

info@s-forward.nl