Van kavel tot droomwoning in Papendrecht

Stefan Wemmenhove en zijn gezin laten een huis bouwen in Land van Matena.
Een uniek kijkje achter de schermen!

Aan de rand van Papendrecht, grenzend aan een prachtig groen gebied, ligt Land van Matena. Op deze plek zal een exclusieve woonwijk gebouwd worden, waarbij natuur en rust centraal staan. Stefan Wemmenhove, directeur van Stepforward, heeft hier met zijn gezin een kavel aangekocht. Het woongebied ligt op een ideale locatie, op een steenworp afstand van de A15 waardoor je binnen no time in Dordrecht, Rotterdam of Gorinchem bent. Perfect voor jonge gezinnen, voorzieningen zoals een basisschool, kinderopvang, speeltuinen en een fijne groene omgeving zijn namelijk in de directe omgeving te vinden. Je eigen woning bouwen op een idyllische locatie, wie droomt er niet van. Toch komt de verkoop van de kavels maar langzaam op gang. Een aantal chemische bedrijven in Dordrecht lijken roet in het eten te gooien.

PFOA en GenX                                                                                                                            Het zal je vast niet ontgaan zijn.  Onlangs kwam breeduit in het nieuws dat chemische bedrijven DuPont en Chemours de giftige stoffen perfluoroctaanzuur (PFOA) en GenX hebben uitgestoten bij de productie van Teflon. Door de uitstoot ontstond schade aan de bodem en het water in de omgeving van het terrein te Dordrecht. Al snel bleek de omgeving ernstiger vervuild dan gedacht. Toxicologen van de Vrije Universiteit troffen op planten en gras in een omtrek van een kilometer rondom Chemours sporen aan van GenX en PFOA, in een concentratie die schadelijk kan zijn voor de gezondheid. Op bouwprojecten in de gehele regio Drechtsteden werden maatregelen getroffen.

Locatie met een smet                                                                                                            Hoewel er geen bedreiging is voor de gezondheid en Land van Matena op kilometers afstand ligt van het vervuilde gebied, wordt de locatie in de volksmond ten onrechte toch verontreinigd genoemd. Stefan vertelt: “Het was onze droom een eigen huis te bouwen. Dat we dit nu kunnen doen op een van de mooiste plekken van Papendrecht, is echt waanzinnig. Er is zoveel groen en water, een fijne plek voor onze kinderen om op te groeien. Toch hebben wij ook veel vragen gehad door de smet die aan de locatie kleeft. Volledig ongegrond want er is absoluut geen sprake van een verontreiniging, laat staan een gevaarlijke situatie. In de media verschijnt veel stemmingmakerij. Mensen vroegen zich af of kinderen hier geen gevaar lopen, of er wel een vijver in de tuin mag worden gegraven. En hoe kijkt een financierder eigenlijk naar deze situatie? Dit zijn vraagstukken die je kunnen doen twijfelen een dergelijke locatie aan te kopen. Terwijl onze locatie niet afwijkt van een ‘normale’ woonwijk. We kunnen gewoon groenten uit de tuin eten bijvoorbeeld. Voor een opdrachtgever is het echter wel van groot belang om al deze vragen te kunnen beantwoorden en eventuele onrust weg te nemen, zodat je als koper weet waar je aan begint en zorgeloos het bouwtraject in gaat.”

Een persoonlijke aanpak                                                                                                        Stefan vervolgt: “Zo werkt het ook bij Stepforward, wij verplaatsen ons echt in de klant en leven ons in. De aan- of verkoop van een verontreinigd perceel gaat vaak gepaard met emotie. Iedere situatie vraagt om een andere aanpak. Wij proberen in deze trajecten klanten zo persoonlijk en effectief mogelijk te helpen. Van een negatieve situatie, een positieve te maken. Zodat je zonder zorgen en zelfs met plezier het project tegemoet gaat. Wat de status is van ons eigen project in Land van Matena? Afgelopen week hebben wij de koopovereenkomst getekend en kijken we ontzettend uit naar de bouw van ons droomhuis!”

Ontwikkelingen volgen                                                                                                                  Je kunt de bouw van Stefan’s huis blijven volgen! Iedere fase van de bouw plaatsen we een nieuw blog waarin we relevante zaken aankaarten. Waar loop je tegenaan binnen zo’n project? Welke partijen zijn hierbij betrokken? Hoe maak je de juiste keuzes en ga je creatief om met budget? Een uniek kijkje achter de schermen!

Overweeg jij een verontreinigd perceel aan te kopen, of wil je juist verkopen? Stepforward adviseert je graag! Neem voor meer informatie gerust contact met ons op of lees verder op www.s-forward.nl. Wil je meer weten over het project in Papendrecht? Kijk dan op www.woneninlandvanmatena.nl.

In het volgende blog nemen we je mee in fase 1: een bouwrijp perceel.

010 - 269 60 64

info@s-forward.nl