Eindelijk beweging in vastzittende locatie Den Haag
“Je hebt iemand nodig die van de hoed en de rand weet.”

Een groot terrein met winkelpand en woning, gelegen op een prachtige locatie in onze hofstad. Het oudere echtpaar dat het perceel in bezit heeft, wil dit graag verkopen. Onder het perceel schuilt een bodemverontreiniging, veroorzaakt door een wasserij. Deze onfortuinlijke verrassing kwam pas 10 jaar geleden aan het licht en zorgt voor grote problemen tijdens de verkoop van deze betreffende locatie.

Ondertussen vangt de crisis aan. Zowel makelaar als verkopers beginnen de hoop op verkoop steeds verder te verliezen. Er kruipen ruim 10 jaren voorbij zonder echt serieuze kopers of concrete initiatieven. De zwager van de verkopers, Wil Grim, die het echtpaar te hulp is gesprongen tijdens dit ingewikkelde traject, komt via-via in contact met Stefan Wemmenhove van Stepforward: “Ik kreeg eindelijk het gevoel dat er beweging in deze vastzittende situatie kwam.” De mannen vinden elkaar in het type mens dat ze zijn. ‘Niet lullen, maar poetsen!’ Na jaren van onzekerheid is er dan eindelijk goed nieuws te melden. Wil vertelt: “Het is ongelofelijk, maar er lijkt nu zelfs een serieuze koper te zijn gevonden. Dit maakt mijn zuster en zwager, maar ook mij natuurlijk enorm blij en hoopvol.”

De verkopers zien Stepforward als de onmisbare schakel die zij nodig hadden om de ingewikkelde situatie rondom de bodemverontreiniging en de verantwoordelijkheden rondom de verkoop die hier bij komen kijken, in kaart te brengen en vertrouwen te krijgen in de toekomst. Wil: “Wat ik graag zou willen aangeven is dat ik Stepforward, en in het bijzonder Stefan, heb ervaren als iemand die inlevingsvermogen heeft, kwaliteitsbewust en integer is en bovendien vertrouwen wekt. Bewust van zijn eigen kwaliteiten, maar ook die van anderen weet te vinden en waarderen. Op deze manier zorgt Stepforward echt voor verbintenis tussen alle betrokken partijen en krijg je als klant het gevoel: ‘het komt in orde, ik kan het los laten’. De lange termijn wordt voor ogen gehouden, het gaat niet om het snelle geld verdienen.” Hij vervolgt: “Wat ik ook heel prettig vind is dat de reactiesnelheid heel hoog is, je wordt niet aan een lijntje gehouden. Dit geldt overigens voor heel het team. De expertise is op orde, alles wordt voor je geregeld.”

Heeft hij nog een gouden tip voor mensen die in dezelfde situatie zitten als zijn zus en zwager, met een vervuilde locatie? “Schakel Stepforward in, want je weet waarschijnlijk niet veel van de branche en verkoop. Je hebt iemand nodig die van de hoed en de rand weet. Andere partijen in het vastgoed of projectontwikkeling hebben net een andere insteek, zij hebben toch vaak een commercieel belang. Als je iemand als Stefan, of een van de andere professionals van Stepforward, als intermediair kan laten fungeren in het traject, krijg je niet alleen een goed beeld van de situatie, je bent als verkoper vooral ontzorgt en krijgt rust.”

010 - 269 60 64

info@s-forward.nl